U trendu

Ovo je najposećenije mesto na svetu: Kroz njega prođe 105 miliona ljudi, nikada neće pogoditi šta je u pitanju

Prema najnovijim podacima objavljenim od strane kompanije „Programer“, tokom 2023. godine, tržni centar „Emaar“, Dubai mall, posetilo je impresivnih 105 miliona ljudi. Dodatno, za prva dva meseca 2024. godine, ovaj centar je privukao neverovatnih 20 miliona posetilaca.

Dubai mall, koji je otvoren 2008. godine, ponosno nosi titulu drugog najvećeg tržnog centra na svetu, sa površinom od 1,2 miliona kvadratnih metara što je otprilike kao 50 fudbalskih stadiona. Unutar ovog trgovačkog giganta nalazi se čak 1.200 prodavnica i 200 restorana i kafića.

Nije samo zbog prodavnica

Jedan od ključnih razloga za masovnu posećenost Dubai malla svakako je njegov spektakularni akvarijum koji drži impresivnih 33.000 životinja. Tu je i podvodni zoološki vrto, klizalište olimpijskih razmera, dečiji koncept „edutainment“ Kidzania i ogromni zatvoreni bioskopski kompleks i to su samo su neki od načina da se cela porodica zabavi.

Osim toga, posetioci mogu da uživaju u izvanrednom pogledu na Burj Khalifu i panoramu većeg dela grada.

„Mall u Dubaiju odražava živopisni duh grada, a visok broj poseta svedoči o snažnoj ekonomiji grada, posvećenosti inovacijama i viziji menadžmenta“, istakao je osnivač kompanije „Emaar“, Mohamed Alabar.

Najnoviji podaci jasno pokazuju kako je ovaj tržni centar postao globalna atrakcija, privlačeći posetioce iz svih krajeva sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.