U trendu

Ovo tajna broj 1 bioskopa: Kako je jedna stvar postala neizostavni deo svakog filma?

Doživljaj gledanja filma u bioskopu postao je ključni deo savremene kulture. Bez obzira da li je u pitanju porodično okupljanje ili romantični izlazak, bioskopi su postali važan deo naše svakodnevice. Ali da li ste se ikada zapitali zašto baš u bioskopu jedemo kokice? Tajna je u ovome.

Kokice i filmovi su postali neraskidiva kombinacija, kao dva najbolja prijatelja koja su nerazdvojna od početka. Zamislite filmsko iskustvo bez mirisa svežih kokica – teško, zar ne? Ali zapravo, ovaj slani ukusni zalogaj nije oduvek bio dobrodošao u bioskopima, prenosi n1info.rs a donosi bbc.com.

Stvar je u tom da su se godinama vlasnici bioskopa odupirali ideji da ponude grickalice svojim posetiocima. Koncept hrane u bioskopima nije bio poželjan, ali su se stvari promenile zbog rastuće popularnosti kokica.

Prema knjizi „Kokičasta kultura: Socijalna istorija kokica u Americi“, kokice su prvi put uvedene u Ameriku početkom 19. veka, donesene od strane mornara iz Južne Amerike. Međutim, popularnost kokica u bioskopima nije započela sve do Velike depresije 1930-ih godina.

Kokice su prvobitno prodavane izvan bioskopa zbog straha da će ventilacioni otvori biti preskupi za instalaciju unutar samih sala. Međutim, kako je konkurencija rasla, bioskopi su počeli da nude kokice kao broj 1 svoje ponude grickalica.

Zašto su kokice postale tako popularne? Prema autoru knjige „Kokičasta kultura“, Andrew F. Smith, ključ je u njihovom primamljivom mirisu. Iako su neki vlasnici bioskopa prvobitno prezirali taj miris, on je kasnije postao ključni faktor u privlačenju posetilaca.

Danas, kokice su postale neizostavan deo bioskopskog iskustva i donose bioskopskim lancima ogromne prihode.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.