Oženio pratetku (91), a sada traži penziju: Mnogo sam je voleo

Mauricio Osola (25) iz Argentine je oženio svoju pratetku Jolandu (91) kako bi, kada ona umre, mogao da dobije njenu penziju.

Mauricio se nakon što su mu se rastali roditelji pre osam godina, preselio u grad Salta kako bi živeo sa Jolandom. Mauricio, njegova majka, njegov brat i njihova baka delili su dom sa Jolandom i dobro su se slagali. Jolanda je pristala da se uda za Mauricija kako bi on dobijao njenu penziju.

Mauricio joj je rekao da mora da prekine studije prava zbog finansijskih poteškoća, a ona mu je rekla da će učiniti sve kako bi diplomirao. Mauricio je rekao novinarima da je zaprosio pratetku i da je ona pristala. Venčali su se u februaru 2015. godine u „diskretnoj civilnoj ceremoniji“.

https://www.youtube.com/watch?v=iE2ZdhWCMGU

Kada su mi se roditelji rastali rekao sam Jolandi da ću prestati da studiram jer nemam novaca. Ona mi je rekla da će mi pomoći jer sam se ja za nju uvek brinuo. Vodio sam je kod lekara i pomagao joj s njenim problemima – kaže Mauricio.

Dve godine nakon bizarnog venčanja Jolanda je umrla od sepse i Mauricio je tražio pravo na njenu penziju. Stvari nisu išle tako lako jer su komšije socijalnim radnicima rekli da ne znaju ništa o njihovom braku. Osola tvrdi da je sve legalno i da će, ako treba ići na vrhovni sud.

– Pored naše kuće je izgrađen novi blok i tamo ne poznajem nikoga niti iko poznaje nas. Šta oni znaju o našem braku – kaže mladi udovac.

– Voleo sam Jolandu na najčistiji način i bol zbog toga što sam je izgubio će ostati do kraja mog života. Kada sam tražio penziju, predao sam sve potrebne dokumente i ispunio sve zahteve. Jolanda je imala više od 90 godina, ali bila je savršeno lucidna – rekao je Mauricio, piše Odditycentral.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.