U trendu

Pacijent koji boluje od raka kupio aparat za hemoterapiju – za 240 funti

Čovek koji boluje od raka pronašao je aparat za hemoterapiju koji inače vredi 3.400 funti na eBayu za 175 funti, prenose mediji u regionu.

Stiv Bruver (Steve Brewer) bio je na terapiji u Gradskoj bolnici u Peterborou, gde su mu saopštili da ne mogu priuštiti kupovinu više trostrukih pumpi, koje se koriste za doziranje lekova za rak.

Stiv je iz svog bolničkog kreveta uspeo da ih pronađe u prodaji za samo deo uobičajenih troškova 3.400 funti, a od tada je kupio i poklonio sedam aparata.

– Primao sam prvu hemoterapiju kada mi je medicinska sestra objasnila da nemaju dovoljno pumpi, a ja sam obećao da ću pogledati mogu li da nađem jednu za donaciju. Tražio sam i jedan aparat se pojavio na eBayu za 175 funti (244 dolara) – rekao je Stiv.

Stivu, koji ima troje dece, dijagnostifikovan je rak digestivnog trakta 2014. godine i do sada je prošao kroz 25 krugova hemoterapije, za šta kaže da pomaže da se bolest zadrži u uvali. Odlazi u bolnicu i koristi aparat svaku drugu sedmicu.

Nakon pronalaženja aparata povoljnih cena na internetu, Stiv je počeo s prikupljanjem sredstava i uspeo je da prikupi 900 funti (1.200 dolara), od kojih je kupio još šest aparata za bolnicu.

Međutim, u bolnici su prvo rekli da neće moći da ih koriste jer nisu novi.

Ipak, Stiv se nije predao, pa je uz pomoć medicinske sestre koja mu daje hemoterapiju uverio proizvođače pumpi – Baxter – da ih remontuje sasvim besplatno, što znači da se sada mogu koristiti još pet godina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar