Parfem sa svežom elektrostatičkom notom

U vreme Božićnih praznika proizvođač parfema Coty ponudiće tržištu originalni miris, „moderan i svež“, koji „ukida granicu između digitalnog i humanog“. Korisnici uniseks parfema 001Coty, najjednostavnije rečeno, mirisaće na tek otpakovan hardver.

Parfem je nastao tako što je zagrevan poliester, a zatim izdvajan miris koji se oslobađao zbog pojave statičkog elektriciteta, kao posledica međusobnog dejstva materijala i toplotne energije. Druga tehnologija, korišćena pri stvaranju nove mirisne note, bila je još jednostavnija: „hvatan“ je miris koji se širio iz tek otvorene kutije sa kompjuterskim hardverom.

Novi proizvod će biti ekskluzivan, a samo 5.000 bočica biće prodavano isključivo na Internetu. Da li će i koliko novi miris biti primamljiv? Njegovi potrošači bi mogli da budu kompjuteraši i tehno-zaluđenici, koji već sada pokazuju izvesno interesovanje. Brus Evans (Bruce Evans), član tima sajta geekculture.com, pita se: „Da li parfem miriše na izgorelu žicu? Žena koja bi tako mirisala svakako bi me privukla. Takođe, možda nije loša ideja namirisati se ovim parfemom kada idete na razgovor u kompjutersku firmu u kojoj ste konkurisali.“

Korisne adrese:

  • Coty
  • 001Coty

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.