Pas heroj

Crni labrador koji je 13 godina starog dečaka više puta ujeo za nogu, probudivši ga na taj način, spasao ga je iz požara. Naime, požar je zahvatio dečakovu kuću, a ovaj pas je spasao i njega i njegova dva prijatelja.
Trinaestogodišnji Kristofer Pibles kaže da se probudio i osetio da ga njegov pas po imenu Lini neprestano grize za nogu, i to u podrumu njegove porodične kuće, gde je on prenoćio sa svoja dva prijatelja. „Mislio sam da joj se ide napolje, ali ni tada me nikada nije grizla“, rekao je dečak novinarima nakon ovog neverovatnog događaja.
Dečak i njegovi prijatelji su se popeli uz stepenice s psom i videli dim svuda po kući.
Vatrogasci su pristigli i videli garažu u vatri. Pomoćnik načelnika vatrogasne službe, Majk Busaj, rekao je da je šteta nastala uglavnom u nadograđenoj garaži. Načelnik vatrogasne službe, Bil Landi, izjavio je da je vatru koja je prouzrokovala štetu na kući procenjenoj na oko 25.000 američkih dolara izazvao električni grejač u garaži.
Kristoferovi roditelji, Dejv i Viki, bili su na poslu kada se požar dogodio. Oni kažu da su presrećni što njihov sin i njegovi prijatelji nisu povređeni i što se sve dobro završilo.
Dejv Pibles kaže da je Lini u jednom trenutku, pošto je izvela Kristofera i njegove prijatelje iz kuće, ponovo otrčala unutra i nije htela da izađe sve dok on nije ušao i izveo je.
Pibles kaže da su njegov sin i pas bili vrlo vezani jedno za drugo. „Ona je uvek bila zaštitnički nastrojena prema njemu“, saopštila je novinarima Viki Pibles o Lini.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.