U trendu

Penzioner pobedio sistem: Kako je 80-godišnjak besplatno vozio auto-putem

„Deda Mario“ ima 80 godina, vlasnik je Fiat Punta s kojim je donedavno italijanskim auto-putem vozio bez plaćanja putarina, no nakon dve godine besplatne vožnje – stigao je kraj.

Na njegovu adresu stigla je kazna od 4.000 evra za sve dosadašnje besplatne vožnje, a njegove prevare otkrivene su uz pomoć nadzornih kamera na autoputu, piše Jutarnji list.

Prema izveštaju policije, Mario je prolazio auto-putem bez plaćanja tako što bi se „zalepio“ za vozilo ispred i projurio ispod rampe pre nego što se ona spusti.

U razgovoru za italijanski Corriere della Sera, Mario je otkrio kako je „pobedio sistem“, ali i zašto odbija da plaća putarinu.

„Ja sam običan penzioner, što znači da mi prihodi nisu jača strana. Svoju penziju u potpunosti uplaćujem staračkom domu. I kako da onda putujem? Našao sam svoj način i prošao celu zemlju bez plaćanja. Šte je trebalo da radim dok su drugi spavali? Ne mogu da budem unutra ceo dan. Što se tiče kazne, neću je platiti,putevi bi trebalo da budu javni- u vlasništvu svih nas, i ne smeju ih naplaćivati. Da ne spominjem da su cene previsoke za uslugu koju nude. S ovakvim cenama očekujem više, usluga im je loša“, rekao je deda Mario.

„U svakom slučaju, ne nameravam da plaćam putarine“, zaključio je ovaj penzioner, koji je i dalje uveren u svoju nevinost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)