U trendu

Poslušajte 8D audio koji je oduševio ljude širom sveta (video)

Kako da lakše podnesete izolaciju? Nađite nova interesovanja, okrenite se drugačijim, zanimljivijim stvarima, a baš ovo može da bude jedna od njih.

Čuli ste za novu 8D tehnologiju? Ako niste vreme je da otkrijete o čemu je reč. Biće interesantno!

„Slušajte ove pesme pomoću slušalica (stavite obe slušalice u uvo). Ova nova muzika nastala je uz pomoć 8D tehnologije. Verovali ili ne slušaćete je mozgom, a ne ušima. Osetićete muziku spolja, a ne iz slušalica. Osetite delovanje nove tehnologije!”, piše u poruci koja je počela kružiti internetom.

Kada pročitate poruku i poslušate pesme, možda ćete biti iznenađeni rezultatom. Osećaćete se kao da se nalazite unutar praznog okruženja, uz zvukove i muziku oko vas. Učinak je sličan doživljaju šetnje kroz grad kada do vas dopire zvuk iz različitih smerova. Kod 8D tehnologije sve dolazi iz vaših slušalica.

A da li zaista postoji 8D audio?

Pojam ‘8D muzika’ nikome zapravo ništa ne znači jer u zvučnoj produkciji ne postoji osam dimenzija. To je jednostavno uređivanje audio zapisa s efektom koji zvuku daje nove kvalitete, poput osećaja da se muzika zapravo kreće oko vas. Taj efekat se postiže tehnikom izjednačavanja i pomicanja. Pomicanje je sposobnost distribucije zvuka na različitim audio kanalima. Slušalice imaju dva fizička kanala: levi i desni, a zvuk se može pomicati levo ili desno. Takođe, može se odabrati određeni zvuk koji će reprodukovati samo jedna ili druga slušalica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.