U trendu

Posrećilo joj se: Otkrila propust u sistemu, pa mesecima besplatno točila gorivo

Nakon što je benzinska pumpa dobila nove računare za naplatu, 45-godišnja žena iz Linkolna, Nebraska, SAD, otkrila je da može besplatno dopuniti gorivo ako dva puta zaredom provuče svoju karticu lojalnosti na pumpi.

Koristila je ovu grešku u sistemu skoro godinu dana i dopunila gorivo 510 puta a da ništa nije platila uz štetu od skoro 28.000 dolara na benzinskoj pumpi.

Sve je počelo tako što je žena primetila da je pumpa prešla u demo režim prvi put kada je dva puta zaredom provukla karticu lojalnosti operatera pumpe. U demo režimu, dozator je radio bez naplate.

Žena je zloupotrebljavala ovu manu sistema između novembra 2022. i juna 2023. Koristila je svoju karticu lojalnosti nekoliko puta dnevno, pa čak iza dopunu goriva drugim vozačima kojima je naplaćivala gorivo sa popustom (kako im je tu uslugu predstavila).

Pošto kartica lojalnosti nije pravilno korišćena, nije prikupljala nagradne poene. Međutim, benzinska pumpa je kontaktirala policiju jer joj računi nisu bili u redu.

Posle istrage, pronašli su je preko kartice lojalnosti, a njen identitet su potvrdili na kamerama benzinske pumpe.

Kada ju je policija kontaktirala, ona je tvrdila da je točila gorivo po sniženoj ceni. Uhapšena je 6. marta, a sudija joj je odredio kauciju od 7.500 dolara do suđenja 11. aprila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.