U trendu

Potpuno neuspela pljačka

Bacanje novca kroz prozor za vreme jurnjave u punoj brzini, što je uradio jedan pljačkaš banke, zaista neće naterati policiju da prestane da vas juri.
Jedan muškarac držao je službenika banke u gradu Edmuntonu uz pretnju da ima oružje. Međutim, ovaj lopov nije pokazao nikakvo oružje, ali je uspeo da pobegne s određenom količinom novca. Suma koja je pokradena nije otkrivena novinarima.
U džaku s ukradenim novcem nalazio se i paket s bojom koji je eksplodirao, rekao je policijski narednik Vali Henri. Tako su ukradene novčanice postale praktično beskorisne.
Policija je uspela da pronađe osumnjičenog – Stivena Džona Galagera Skinera, dok se vozio automobilom u gradu Nju Serepta, koji se nalazi na oko 50 kilometara jugoistočno od grada Edmuntona. Policija je uspela da ga pronađe zahvaljujući dojavi.
Skiner je pobegao kada su policajci pokušali da ga zaustave. Policajci su postavili zasedu, ali ih je on zaobišao u svom automobilu i pošao u drugom pravcu.
Pri brzini od 140 km/h, nastavlja Henri, dok ga je policija jurila, Skiner je počeo da se oslobađa suvišnog tereta, to jest da baca novac kroz prozor svog automobila. Policajci veruju da je novac ukraden iz banke "CIBC", kaže Henri.
Policajci su konačno ipak uspeli da ga zaustave uz pomoć druge zasede.
I policijski pas je pozvan na lice mesta kako bi nanjušio novac i tako ga pronašao duž puta po kome ga je osumnjičeni bacao. Henri nije siguran da li je sakupljena sva količina ukradenog novca.
Stiven Džon Galager Skiner, star 43 godine, optužen je za oružanu pljačku, posedovanje oružja i opasnu vožnju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.