U trendu

Prava stvar za žene

Najnovija vest povezana s celularnom revolucijom je prilično neverovatna, ali samo na prvi pogled – veći je broj muškaraca nego žena koji poseduju mobilni telefon.
U mnogim zapadnim zemljama usluge koje se najviše koriste odnose se na horoskope i privatni život. Muškarci žele da saznaju novosti o sportu i mestima za provod i svirku. Žene često koriste usluge buđenja, kao i podsetnik. Razlog je taj što je onima koji moraju da rade, kupuju i brinu o kući i deci mobilni telefon postao kao rokovnik.
U porastu su i upoznavanja i kontakti putem mobilnog telefona, to jest, usluge sastanaka bilo putem vokalnih, SMS ili MMS poruka. Dosta se koriste i SMS usluge koje su povezane s TV programom i blog usluge. Mehanizam uspeha ove poslednje je isti onaj koji je uspostavio i fenomen televizijskog realiti šoua – zadovoljstvo da se izlaže sopstvena privatnost i želja da se ima publika.
Sledeća tendencija je foto-blog – zajedno s likom autora. Međutim, središte interesovanja na koji ciljaju giganti telefonske industrije u svetu je „udvaranje“ ženama korisnicima tako što će im se omogućiti ogovaranje. Ogovaranje preko mobilnog telefona nije samo zabava već i vrlo delotvoran i važan način da se rasteretimo stresa.
Poznato je da ćaskanje podstiče lučenje endorfina, pomaže da se opustimo, smanjuje broj otkucaja srca; jednom rečju, otklanja stres. Ogovaranjem putem telefona praktično sebi obezbeđujemo ekvivalent prirodnog, onoga što nam nedostaje, a to je, kako kažu stručnjaci, dobrobit za naš organizam – kao morfijum ili sredstvo za smirenje u malim dozama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.