U trendu

Pravi raj na zemlji: Ali stanovnici veoma poznate turističke destinacije u ovom periodu imaju stroga pravila za turiste

Maldivi…Pravi raj na zemlji.

Stanovništvo Maldiva je 100 % muslimansko. Alkohol, svinjetina i  psi se ne smeju unositi u zemlju. Izuzetak su mesta koja su dobila dozvolu za točenje alkoholnih pića.

U vreme Ramazanskog Bajrama turisti trebaju biti posebno pažljivi. Za vreme posta, ne jede se od ranog jutra do uveče, pa pojedini restorani neće služiti hranu.

Postoji dosta zakona, propisa i običaja koje čak i turisti moraju poštovati. Njihova radna nedelja traje od nedelje do četvrtka. Radnje se ne otvaraju pre devet ujutru i zatvaraju se tokom molitve.

A ako se pitate da li je dobar izbor posetiti Maldive za vreme Ramazana, sigurno da jeste tvrdi indulgemaldives. Doživećete neverovatno iskustvo i upoznati se sa njihovom kulturom.

Koja još pravila morate poštovati za vreme Ramazana na Maldivima?

Tokom Ramazana ostrva su mirnija pa se ponašajte u skladu sa atmosferom.

Morate se oblačiti u skladu sa poštovanjem njihovog praznika. Ne možete u kupaćem kostimu ili oskudno odeveni šetati kroz naseljena mesta.

Iako važi za jednu od skupljih destinacija, možete upoznati Maldive i sa skromnijim budžetom, naročito u vreme Ramazana.

Pored strogih pravila turisti mogu prvi put doživeti neke stvari, koje sasmo mogu da se dožive na Maldivima, a to je šteta propustiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.