U trendu

Predsednik hedž fonda plaća 1 mlrd dolara supruzi koja ga je ostavila zbog žene

NJUJORK – Predsednik investicionog hedž fonda „Titan“ Izrael Englander moraće da plati milijardu dolara bivšoj supruzi Keril koja ga je napustila posle 40 godina braka zbog žene.

Prema pisanju portala Pejdž siks razvod koji je skandalizovao javnost na taj način se mirno okončao.

Englander, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, pristao je da plati bivšoj supruzi Keril više od milijardu dolara, a nagodba o razvodu usledila je nakon što je Keril (69) podnela zapanjujuću građansku tužbu u kojoj se navodi da je 74-godišnji suosnivač Milenijum menadžmenta, čije se bogatstvo procenjuje na 11,3 milijarde, pobesneo kada se zaljubila u galeristkinju Dominik Levi (55).

Zbog toga je Englander, navedeno je u toj tužbi, „terorisao“ tako što je naterao da potpiše postbračni ugovor 2020. godine, a pretio je i Dominik da će joj uništiti posao, sve u nameri da mu se supruga vrati, piše portal.

U tužbi se takođe navodi da je vlasnik tog fonda sproveo i „višegodišnju kampanju prinude“ protiv dve žene koje su u vezi od 2016. godine, prateći ih i fotografišući, hakujući im mejlove i telefone, a ucenjivao ju je i pred decom, zbog čega je ona, navodi se, slabo jela i spavala.

Kerilin advokat je potvrdio da je njegova klijentkinja sretna što se razvod završio privatno i prijateljski.

Bivši par, koji se venčao 1975. godine, ima troje odrasle dece, a za sada nije poznato kako će se ogromna nepokretna imovina podeliti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar