U trendu

Preveliki hamburgeri

Da li ste znali da veliki hamburgeri mogu da nanesu velike štete vašoj vilici? Da je to zaista i moguće tvrde stručnjaci – zubari.
Zubari na Tajvanu vode kampanju u kojoj skreću pažnju lancima brze hrane da treba da zaustave proizvodnju ogromnih, prevelikih hamburgera pošto su neki potrošači dobili upalu vilice, a imali su i poteškoće da otvore usta. O ovom događaju podrobno izveštavaju i lokalni mediji, među kojima je i "The China Post".
Tipičan zagrižaj zahteva da se usta otvore četiri centimetra, ali zubar Čen Jun Či kaže da su pojedini superveliki hamburgeri visoki i preko neverovatnih osam centimetara. Kao rezultat, potrošači nasilno moraju da otvore svoja usta, a tako rizikuju da izvuku spojnicu između temporalne kosti koja se nalazi ispred ušiju i kosti same čeljusti.
Izgleda da u ovom istraživanju tajvanskih zubara ipak ima istine.
A dok veliki lanci za proizvodnju brze hrane ne odluče da smanje porcije svojih proizvoda, potrošačima ostaje samo jedno rešenje – da tako velik hamburger prepolove na dva ili čak tri dela. Na taj način će definitivno izbeći probleme s prekomernim otvaranjem usta a neće ostati gladni. Kako li se do sada nisu toga dosetili?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.