U trendu

Proverite da li ste genije: Da li možete da pronađete slona na slici za 10 sekundi

Optičke iluzije su trend jer tako dobro prikrivaju elemente na fotografiji, video snimku ili objektu da vam, uprkos tome što su vam pred očima, treba neko vreme da uočite razliku. Optička iluzija je slika predmeta ili osobe ili slike koja se menja u obliku koja izaziva način na koji mozak percipira stvari. Optička iluzija u obliku slika je takođe deo oblasti psihoanalize, jer govore i o tome kako doživljavate stvari. Međutim, ove iluzije ne govore uvek o vašoj ličnosti, već takođe testiraju vaš IQ. Jedna takva ilustracija cirkuskog majstora sa skrivenom slikom slona pravi je hit na internetu.

Ova zanimljiva optička iluzija može biti dobra vežba za vaš um, ali i lep način da potrošite slobodno vreme.

Starinski crtež prikazuje majstora cirkusa koji u rukama nosi šešir, mač i trubu dok je krenuo ka cirkusu. Ali može li se uočiti lice slona na slici? Kažu da ljudi koji pronađu slona u roku od 10 sekundi pokazuju znake visoke inteligencije.

Neki su do sada ipak možda odustali od pronalaženja skrivenog slona unutar crteža. Ako niste uspeli da ga pronađete, dozvolite nam da vam pomognemo. Teško je, ali ako pažljivo posmatrate skicu i fokusirate se na majstora cirkusa, možda ćete primetiti pocepanu rupu u obliku oka na njegovom kaputu. Rep kaputa je surla slona, a mač je prikazan kao kljova slona. Dok su rame i šešir skicirani kao uši slona.

Da li ste uspeli da rešite optičku iluziju u roku od 10 sekundi?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar