U trendu

Proverite da li ste matematički genije: Pronađite rešenje ove mozgalice za samo 14 sekundi

Slagalice koje se nazivaju „mozgalice“ izazivaju igrače da pronađu rešenje za dati problem. Mozgalice su zabavne, ali ponekad psihički opterećujuće. Oni su divan metod da povećate kapacitet vašeg mozga i sposobnosti perifernog razmišljanja, održite pamćenje jakim i učinite vas srećnim. Postoji nekoliko metoda za organizovanje ovih aktivnosti. Obično imaju oblik zagonetki koje se moraju rešiti. Često zahteva neuobičajeno razmišljanje, imajući na umu granice; povremeno, poziva na lateralno razmišljanje. Među raznim vrstama mozgalica su logičke mozgalice i zagonetke.

Spremni za izazov:

Aritmetičku zagonetku na gornjoj slici možete rešiti tako što ćete je pogledati. Da li je jednostavno? Da li ste uspeli da odgonetnete slagalicu? Hajde da otežamo stvari. Odvojite 14 sekundi da vidite koliko brzo možete da odgovorite na ovaj aritmetički zadatak. Istaknite svoje matematičko razmišljanje da biste se uhvatili u koštac sa ovom izazovnom zagonetkom. Vaše vreme je počelo.

Mozak se može rastegnuti i stimulisati rešavanjem aritmetičkih zagonetki, što takođe može poslužiti za povećanje nečijeg razumevanja i stručnosti u ovoj temi. Pronalaženje odgovora često uključuje korišćenje rasuđivanja i veština rešavanja problema. Matematički problemi koji se oslanjaju na rezonovanje i ekstrapolaciju znanja iz datog skupa uslova nazivaju se logičke zagonetke. Iako mogu biti teški, radost uspeha može biti zadovoljavajuća.

Okolnost u kojoj svi dobijaju, da?

Budite brzi!

Vreme ističe!

Da li ste već shvatili zagonetku?

Vreme je isteklo.

Matematička zagonetka se može rešiti posmatranjem, pokušajem da se reši i pronalaženjem rešenja. Ako niste u mogućnosti da rešite problem, mi imamo rešenje. Imamo odgovor na ovu matematičku zagonetku ako još uvek pokušavate da je rešite. Možete proceniti svoje veštine zapažanja i oštrinu rešavanjem ove zagonetke.

Rešenje:

Da biste odgovorili na matematičke zagonetke, koristite matematičke formule i jednačine. Donosimo ispravnu metodu za rešavanje ovog zadatka sa vozilima.

Skuter = 3

Džip = 16

Motor = 10

Tako,

Motor + Skuter x Džip

10 + 3 x 16 = 58

Dakle, odgovor je 58.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)