U trendu

Prvi interaktivni muzej posvećen životnoj sredini otvoren u Bukureštu

BUKUREŠT – U Bukureštu je danas otvoren prvi interaktivni muzej posvećen obrazovanju o životnoj sredini i klimatskim promenama, na inicijativu ekološkog Udruženja „Akt za sutra“ i kompanije NEPI Rokasl.

Domaćin muzeja biće Mega Mol u Bukureštu, koji je u vlasništvu firme NEPI Rokasl od 2. februara do 31. marta, a prostire se na površini od 100 kvadratnih metara i podeljen je u nekoliko tematskih sekcija – klimatske promene, šume i biodiverzitet, vodeni univerzum i plastisfera, resursi planete i upravljanje otpadom, prenosi rumunska agencija ROM.

Cilj muzeja je da poveća svest o fenomenu klimatskih promena, o negativnim efektima koje ljudske navike imaju na životnu sredinu, ali i na specifičnu floru i faunu Rumunije, koje zahtevaju akcije očuvanja i zaštite.

Muzej uvodi novi pristup obrazovanju o životnoj sredini i klimatskim promenama, zasnovan na neformalnom učenju i kombinaciji teorijskih elemenata sa praktičnim interaktivnim iskustvima.

Istovremeno, posetioci će steći osnovna znanja o otpadu koji ugrožava kopnene i vodene ekosisteme i o akcijama koje pojedinci mogu preduzeti da smanje uticaj na životnu sredinu.

Organizatori planiraju da u narednim mesecima izložbu dovedu i u druge rumunske gradove, u tržne centre mreže NEPI Rokkastl, kako bi što većem broju grupa studenata i mladih omogućili pristup ekološkom obrazovanju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar