Radni dan jedne princeze

Princeza Euhenija, kćerka princa Endrua i Sare Ferguson, vojvode od Jorka, kao i unuka kraljice Elizabete II, iznenadila je mnoge kada je u velikom intervjuu za britanske medije između ostalog rekla da ima posao sa punim radnim vremenom. 26-godišnja članica kraljevske porodice otkrila je kako izgleda njen radni dan.

Dan joj počinje rano, ustaje u 6 i 45 kako bi mogla da vežba pre odlaska u kancelariju. Prvo pročita sve mejlove, zbog čega joj majka prigovara. Od sedam do osam trči ili vežba u parku, a ako je ružno vreme odlazi u teretanu koju posećuju poznate britanske slavne ličnosti.

Na povratku sa vežbanja obavi šoping u obližnjem supermarketu ako treba, a zatim se sređuje za posao. Tek nedavno je počela da nosi visoke potpetice na posao, u galeriju „Hauser & Wirth“, i kaže da se zbog toga oseća odraslo. Uglavnom nosi odeću brendova Sandro, Maje, Zara i Topshop. Zbog žurbe se najčešće šminka u autu, a za posao nosi uglavnom samo maskaru i rumenilo, prenose mediji.

Sa radom počinje od devet, a njeni su zadaci od planiranja posebnih projekata i organizacije događaja do rada sa umetničkim delima autora Majka Kelija, Filipa Gastona i Lidije Pape.

Nakon posla je najčešće čeka porodična obaveza ili humanitarni događaj, a prema njenim kraljevskim obavezama galerija ima puno razumevanja. Jako je odana porodici i kaže da su joj oni najvažniji na svetu.

‘Možda zvuči otrcano, ali ne mogu bez njih. Posebno bez moje mame. Mislim da ne bih bila u stanju da donesem tešku odluku bez nje i sestre. Moja majka kaže da smo mi jedine koje će uvek tačno znati šta nam se događa u životu. A i moj otac, on je stena. I ne bih mogla da živim bez svojih pasa’, kaže Euhenija.

Ponekad izlazi na večeru, a ponekad kuva i gleda televiziju kod kuće. Najčešće prati serije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.