U trendu

Razgovarate li?

U jednom istraživanju međunarodne mreže PRO net učestvovalo je 800 muškaraca starijih od 40 godina, iz devet zemalja Evrope, a pitanje je glasilo da li sa svojim lekarom razgovaraju o seksu.
Oko 80 procenata Italijana i Britanaca odgovorilo je da sa svojim lekarom razgovara o seksualnim pitanjima i problemima, dok to čini manje od polovine ispitanih Nemaca, Austrijanaca i Holanđana.
Čak deset procenata nemačkih muškaraca izjavilo je da odbija svaki razgovor o seksualnim problemima ili svom seksualnom životu.
Stručnjaci upozoravaju na to da nespremnost za razgovor o seksualnim problemima može od lekara da sakrije prve znake raka prostate i tako umanji izglede za uspešno lečenje. Procenjuje se da od raka prostate u svetu godišnje umre oko 200.000 muškaraca.
Od erektilne disfunkcije, u nekoj meri, pati više od 50 procenata muškaraca u svetu, bar tako govore podaci Svetske zdravstvene organizacije. Uprkos brojnim novim lekovima, od kojih su neki po svemu prevazišli vijagru, poput cijalisa i levitre, kojima se taj problem lako rešava, muškarci širom sveta radije odlučuju da o njemu ne govore – osim ako nisu Italijani ili Britanci.
A u koju od ove dve kategorije vi spadate?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.