U trendu

Rijaliti, Zvezda i Glogovac: Šta smo u 2018. najviše tražili na Guglu

Kraj svake godine donosi brojne liste – o ličnostima i događajima koje su je obeležile, najpopularnijim filmovima, serijama, muzici, trendovima i mnogim drugim pojmovima.

Jutjub je nedavno objavio listu najplaćenijih kreatora sadržaja na toj mreži za 2018, a sada je i Gugl „izašao“ sa podacima o tome šta se širom sveta najviše tražilo na internetu preko tog pretraživača.

Objavljene su globalne liste, ali i liste za pojedinačne države.

Na prvom mestu globalne liste našao najvažniji ovogodišnji sportski događaj – Svetsko prvenstvo u fudbalu, a na listi najtraženijih pojmova u Srbiji – fudbalsko prvenstvo je zauzelo treće mesto, preneo je BBC na srpskom.

Najtraženiji je događaj i u Srbiji, ali na listi pojmova pobedu je odnela „Zadruga“.

Guglove „Godine u pretrazi“, pored najpretraživanijih pojmova, sadrže i odvojene podatke za vesti, ljude, glumace, sportiste, preminule. Tu su i najpopularniji filmovi, serije, muzičari i bendovi.

Gugl ne pravi sve liste za sve zemlje. Za pojedine države nema nikakvih podataka, a za Srbiju su objavljeni pojmovi, događaji i serije.

Domaća glumačka scena ove godine ostala je bez Nebojše Glogovca.

Dok ga publika pamti kao džudistu Ivana iz Hadersfilda, Kaju iz Nebeske udice, Zlatka iz Porodičnog blaga, Mladena iz Klopke, Hamleta i po brojnim drugim imenima i ulogama, Gugl ga je ove godine zapamtio kao drugi najtraženiji pojam u Srbiji.

Osim Svetskog prvenstva na drugom mestu liste, fudbal zauzima još dve pozicije među najtraženijim pojmovima – Crvena zvezda u Ligi šampiona, tačnije utakmica sa Liverpulom (na četvrtom mestu) i sa Napolijem (na desetom mestu).

Dve serije i jedan film privukli su naročitu pažnju u Srbiji, pa su se među najtraženijim pojmovima uvrstile i serije Ubice mog oca i Istine i laži, te film Južni vetar.

I muzika je zavredila pažnju domaće internet scene, pa su se na Guglu dosta pretraživali Bir fest i Evrovizija i ušli na listu prvih deset pojmova.

Kada je o Srbiji reč,najtraženiji pojmovi – Svetsko prvenstvo u fudbalu, Zvezda – Liverpul, Bir fest, Evrovizija i Zvezda – Napoli – ponovili su se na listi najpopularnijih događaja, i to na prvih pet mesta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.