U trendu

Romantično i seksi

Da bi bile što lepše i privlačnije, a samim tim i sigurnije, ali i da bi privukle pažnju i interesovanje suprotnog pola, žene oduvek pridaju veliku pažnju svom izgledu i izboru garderobe.
Ako su oči i usne glavni ukras ženskog lica, najistaknutije tačke na ženskom telu su bez sumnje tanak struk, zanosni kukovi i raskošne grudi. Vekovima su žene ispod skupocenih haljina krile steznike kojima su do iznemoglosti i poslednjeg daha stezale struk kako bi bio što tanji. Neretko su ovi steznici imali i metalna ojačanja, pa su više podsećali na oklope nego na intimno rublje. O udobnosti takvog veša ne treba ni pričati. Međutim, s vremenom je korset ipak izgubio ulogu oružja za mučenje i postao žensko rublje izrađeno od elastičnog pamuka ili čipke. U ovoj komotnijoj varijanti žene su ga rado prihvatile i nosile.
Sa sve liberalnijim modnim trendovima i ženski korset je polako postajao sve popularniji. Možda najveća zasluga za to pripada francuskom modnom kreatoru Žan-Polu Gotjeu, koji je pre nekoliko godina od ovog intimnog dela ženskog rublja stvorio vrlo provokativan, dopadljiv i seksi deo ženske garderobe. Naravno, žene su ga oberučke prihvatile – a zašto i ne bi kada korset ima moć da naglasi struk i istakne grudi, da bude vrlo atraktivan i da na prvi pogled privuče muške poglede. Korset se odlično slaže uz džins i svakodnevnu garderobu, ali je savršen i za svečane izlaske. Tako se on vrlo brzo pokazao kao praktičan i prikladan odevni predmet koji lako može da se prilagodi raznim stilovima i prilikama.
Danas se korseti izrađuju od najrazličitijih materijala, od streč pamuka, fine čipke, satena, brokata, džinsa, a vrlo često su i bogato ukrašeni perlicama, raznobojnim vezom, ukrasnim trakama ili štrasom. Ništa manje bogatstvo se ne ogleda ni u kroju i samoj veličini korseta, koji može da liči na samo malo produženu varijantu grudnjaka, ali i da dopire do kukova ili preko njih, pa čak i da se produži u mini haljinu.
Ne postoji nijedan razlog zbog koga se ne bi makar jedan korset našao i u vašoj garderobi. Kakvih sve danas modela ima, čini se da je zaista šteta da ostane skriven ispod haljina ili bluza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.