U trendu

Ručak iz kesice

Svaki treći stanovnik planete ima nevolje koje potiču od gojaznosti. Za mnoge žene, a sve više i za muškarce, pored poznatih zdravstvenih tegoba, to znači i patnju zbog narušenog fizičkog izgleda. Kako se osloboditi tog balasta i promeniti navike?

Poznato je da se na tom putu luta, isprobavaju se razne dijete, a u očajanju pribegava se i kojekakvim preparatima koji obećavaju neverovatne rekorde, u stilu za pet dana deset kilograma manje. Da je problem gojaznosti samo estetske prirode, možda se niko ne bi tako uporno njime bavio. Ipak, kada se ima u vidu da debljina donosi nemile pratioce – povišene masnoće u krvi, oboljenja srca i krvnih sudova, šećernu bolest, hronični zatvor i mnoge druge, onda je jasno da se mora tražiti spas.

Sve češće do nas dopiru vesti o sprovođenju takozvanih redukcionih kura, u kojima se jedan od obroka ili čak celokupna ishrana zamenjuje gotovim instant preparatima. Na našem tržištu takođe postoji veliki broj ovakvih proizvoda pod raznim imenima, a najbolje rezultate daju oni koji u maloj energetskoj vrednosti sadrže visokovredne belančevine, biljna vlakna iz integralnih žitarica, laneno seme, kao i sve potrebne vitamine, minerale i oligoelemente. Upotrebom ove instant hrane može se mesečno izgubiti i do 12 kilograma.

Stručnjaci ovu zamenu za hranu smatraju zdravom i ističu da se njenim korišćenjem poboljšava opšte stanje organizma, snižava pritisak, a kod žena dolazi do normalizacije neurednog menstrualnog ciklusa. Instant obroke mogu da koriste i dijabetičari, bez ikakvih problema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar