Ručak na travi

Nigde nije lepše nego napolju. Piknik u prirodi: divno vreme, lepo mestašce, nekoliko ukusnih jela i nešto za piće – šta je više potrebno za sreću?

Izgleda da je reč piknik francuskog porekla i da se koristila još krajem 17. veka. Međutim, tek 200 godina kasnije postala je sinonim za obrok na otvorenom.

Izabrati pravo mesto za piknik može biti teško, jer obično ima puno mogućnosti. Ipak, bez obzira na to da li ćete izabrati plažu, planine, livadu, park, ili možda čak pustinju, uvek postoji mesto da pobegnete iz svakodnevice i prepustite se prirodi i hrani. Za piknik nije potrebno mnogo – samo lepo vreme, ćebe i korpa sa đakonijama u kojima ćete moći da uživate pod vedrim nebom.

Nijedan piknik ne može se ni zamisliti bez klasične izletničke korpe. Koja je to hrana koja je pogodna za izlet? Sendviči, hladna piletina ili roštilj mogu biti dobra ideja. Sa strane se mogu naći jabuke, pomorandže, grožđe ili breskve. Čips i krekeri ići će odlično uz salate i razne premaze. U svakom slučaju, izbegavajte majonez i soseve, jer se lako kvare. Na kraju, neizostavna je flaša vina, šampanjac ili neki sok za one koji vole bezalkoholna pića. Pored ovoga, bitne su i sitnice koje puno znače, recimo, pribor za jelo u boji, plastični tanjiri, raznobojne kutije u kojima je smeštena hrana, lepe salvete. Šarene stolnjake i jastučiće za sedenje možete i sami napraviti. Čak i poljsko cveće koje uberete može biti šarmantna dekoracija.

Idealni su za prijatne trenutke provedene sa prijateljima i porodicom. Svi se smeju i veseli su. Romantičan piknik savršen je za popravljanje raspoloženja. Krekeri, neki dobar sir ili kačkavalj, flaša vina i dobro društvo… Može li biti nešto bolje od toga? Samo ne zaboravite na mrave.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.