U trendu

Sa završenom srednjom školom radila kao lekar godinu dana!

Ajše Ozkiraz (20) iz Turske uhapšena je nakon što je otkriveno da je radila kao lekar u javnoj bolnici, iako nikada nije studirala medicinu.! …

Kako piše OddityCentral, a prenosi zanimljivostidana.com, porodica Ajše Ozkiraz je oduvek želela da ona postane lekar, pa je po završetku srednje škole polagala ispit na medicinskom fakultetu, ali ga nikad položila nije!. Da ne bi izneverila svoje roditelje, umesto da prizna svoj neuspeh ona je nastavila dalje, te im je saopštila da je upisala prestižni medicinski univerzitet

Čak je lažirala svoj ispit i svoje upisne papire da roditelji ništa ne posumnjaju, ali ovo je bio samo početak njene farse…

“Kada sam bila srednjoškolac, moji roditelji su želeli da studiram na medicinskom fakultetu. Mislili su da ću dobiti visoku ocenu. Ali nisam dobila dovoljno dobar rezultat da upišem medicinsku školu. Kada je moja porodica zatražila da vidi dokument o rezultatima ispita, ja sam pripremila lažni dokument o rezultatima ispita i pokazala im“, rekla je 20-godišnja Ajše.

Ali mlada devojka nije samo lagala svoju porodicu, već je počela da laže sve. Smestila se u istanbulski dom i rekla ljudima da je student medicine. Takođe je odštampala lažnu studentsku ličnu kartu i počela da se mota po Medicinskom univerzitetu Capa komunicirajući sa stvarnim studentima medicine.

Jednog dana, kada se njena majka razbolela i morala je da bude odvedena u bolnicu u gradu Tekirdag, Ajše je došla kući da bude sa svojim roditeljem i zapravo počela da govori osoblju u bolnici da je i sama lekar.

Takođe je lagala o svojim godinama, tvrdeći da ima 25 kada je imala samo 20 godina, i koristila je lažne studentske knjižice, doktorske lične karte, pa čak i tablu na kojoj se vidi da je Ozkiraz diplomirao kao najbolji u njenoj klasi, kako bi je naterala laž uverljiva.

Nakon što je stekla poverenje bolničkog osoblja, Ajše Ozkiraz je dobila priliku da radi tamo, a ona je iskoristila priliku, uprkos tome što nikada nije studirala, a kamoli se bavila medicinom.!

“Vremenom sam stekala ljubav i poverenje lekara u bolnici. Jedan glavni lekar, kome sam rekala da želim da postanem dečiji hirurg, čak me je uključio u operaciju. Tokom operacije mi je rekao ‘ajde, zašij ranu’”, rekala je Ozkiraz.

Nekako je 20-godišnjakinja uspela da pozicionira kao doktorka, ali uprkos njenim naporima da održi farsu, mogla je samo toliko toga da uradi. Na kraju su stvarni lekari u bolnici u Tekirdagu postali sumnjičavi, jer je izbegavala da odgovori na osnovna medicinska pitanja ili je jednostavno odgovorila pogrešno.

Kada su se uverili da laže o svojoj obuci, osoblje je pozvalo policiju te ju je policija uhapsila!

Pretresajući iznajmljeni stan Ajše Ozkiraz, policija je pronašla nekoliko lažnih ličnih karata iz nekoliko bolnica u Turskoj, falsifikovane dokumente i medicinske uniforme. Uhapšena je i na kraju priznala da se više od godinu dana predstavljala kao lekar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)