U trendu

Samo za hrabre (2)

Na mestu broj šest je Rozvel. Godina je 1947, mesto je mali pustinjski grad u Novom Meksiku, a događaj je neverovatan. NLO (nepoznati leteći objekat) entuzijasti danas nazivaju taj gradić glavnim gradom NLO na svetu. Incident u Rozvelu govori o letelici koja je nosila četiri glavata vanzemaljca i koja se tu srušila, a vojska i vlada su pokupile ostatke. Novinari su izneli tu priču u javnost, mada je vojska kasnije demantovala da je u pitanju nepoznati leteći objekat i tvrdila da je u pitanju običan vremenski balon. Danas se tu nalazi NLO muzej i istraživački centar, gde fotografije i dokumenti govore o tzv. vladinoj zaveri i autopsijama nad vanzemaljcima. Takođe, može se obići i mesto pada aviona.
Mesto suđenja vešticama iz 1692. godine – Salem, danas je, prema legendi, još uvek mesto gde se okupljaju duhovi pogubljenih žena. Svakog oktobra tu se održava festival. Obavezno zastanite pored Veštičije kuće, jedne od najstarijih kuća u Salemu, i doma Džonatana Korvina, sudije koji je osudio 19 žena. Vredne su i istorijske ture po gradu. Jedna od njih organizuje posetu lokalnom groblju, za koje se veruje da je drugo po starosti u zemlji, a druge ture vode na noćne šetnje pored kuća koje posećuju duhovi.
Postoji verovanje da je južnjački grad Savana naprosto strašan. Ako ste u njemu, zaboravite na razgledanje grada i priremite se za nešto bolje! Probajte šetnju po popločanim ulicama najstarijeg grada Džordžije u potrazi za noćnim duhom Savane ili vožnju kočijama uz lokalnog vodiča. Vernici tvrde da grad ima dugu istoriju nasilja i krvoprolića koja se proteže do vremena građanskog rata, a da se ne pominju prirodne katastrofe i požari koji su se tu dogodili. Ako ni to nije dovoljno, veliki delovi Savane sagrađeni su na starom groblju. Možete bukvalno da jedete i spavate s duhovima, i to u Kući gusara, popularnom restoranu s duhovima kao klijentelom. Posle toga možete se odmoriti u nekom od mnogobrojnih pansiona, koje takođe posećuju duhovi. Zastrašujući izbor je Maršalova kuća, koja je nekada bila bolnica za mnogobrojne vojnike građanskog rata i žrtve žute groznice.
Testirajte svoje nerve tako što ćete provesti noć u Stenlijevom hotelu. Sagrađen je 1909. godine; sobe su starinske, a restoran je odličan. Strašnim ga čini prisustvo gostiju s drugog sveta. Flora Stenli, supruga vlasnika hotela, još uvek može da se vidi i čuje kako noću svira klavir ili se šeta po predvorju. Ako odsednete u sobi 418, možete da čujete kako se deca igraju ispred vaših vrata, a u sobi 217 očekuje vas posebno iznenađenje – tu je kralj položio svoju glavu.
Teško je poreći zastrašujući faktor kada su u pitanju krvožedni vampiri koji se bude iz kovčega usred noći i love svoje žrtve. Zato posetite Transilvaniju, mesto rođenja ovih stvorenja. Tu možete posetiti Drakulin zamak iz 14. veka, kao i srednjovekovna sela i pećine sa slepim miševima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.