Samo za lenjivce

Umor, iscrpljenost, sve više popušenih cigareta, noćni provodi, brza hrana… Da li vam to zvuči imalo poznato? S obzirom na to da živimo u modernom vremenu, verovatno vam je ovaj način života i te kako poznat.
Ako se svakog dana nakanjujete da baš od sutra počnete sa zdravijim režimom života, odbacite sve stare navike i počnete sve iz početka, zanimljive savete u knjizi s neverovatnim naslovom – „Vodič za dobro zdravlje namenjen lenjim devojkama“ – daje novinarka Anita Naik. Već na prvim stranicama, „dijagnoze“ radi, autorka postavlja nekoliko pitanja, među kojima su i ova: da li „prespavate budilnik“, da li ste često razdražljivi, pospani već oko podneva, iscrpljeni i bezvoljni, a već oko osam sati uveče izgledate kao da se se vratili s ekspedicije na Mont Everestu? Ako je tako, onda je krajnje vreme da nešto promenite u svom životu.
Kako kaže Anita Naik, prvi lek za lenjivce jeste saznanje da od sadržaja kojim se „puni“ organizam zavisi i njegovo zdravlje. Dakle, ako sipate loš benzin u ferari, on će vam vrlo brzo vratiti milo za drago! Analogno tome, autorka savetuje izbegavanje čokolade, smanjenje unosa kafe i alkohola, češće obroke (i to na svaka tri sata) i vežbanje makar dva puta nedeljno.
Ukoliko vam većina ovih pravila zvuči poznato, ipak nije na odmet podsetiti ih se ponovo, jer zapitajte se – da li ih primenjujete? Zato, lenjivci, preduzmite neke potrebne mere kako biste poboljšali svoj način života. A onda ćete se i mnogo bolje osećati. Odbacite loše navike savremenog društva i pređite na zdraviji život!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.