U trendu

Samsung predstavio gigantski TV (video, foto)

Na vodećem svetskom sajmu tehnologija u Las Vegasu, kompanija Samsung predstavila je ogromni televizor, prikladnog imena ‘Zid’.

Ovaj nezgrapni TV dijagonale 146 inča ili 3.7 metara, napravljen je uz pomoć nove tehnologije ekrana, pod nazivom ‘microLED’, za koju iz kompanije tvrde da je sastavni deo ekrana budućnosti.

Osim ogromne dijagonale, ‘Zid’ predstavlja i prekretnicu u takozvanim ‘modularnim, mikroLED tehnilogijama’, a to znači da je ovo samoemitujući TV sa mikrometarskim LED-om, mnogo manjim od postojećeg, koji je i sopstveni izvor svetlosti. To konkretno znači da ovom uređaju nije potrebno nikakvo pozadinsko svetlo.

Termin ‘modularan’ u nazivu označava da svaki kupac ‘Zida’ sam može da ga prilagodi svojim potrebama. – Ekran se može prilagoditi različitoj svrsi i može biti displej postavljen na zidu različitih prostora – objašnjavaju iz južnokorejske kompanije.

Za sada se ne znaju tačna cena po kojoj će se gigantski tv prodavati kao ni kada će početi njegova masovna proizvodnja i prodaja, ali se pretpostavlja da će koštati desetine hiljada dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.