Šeširi od mesa

Svako ima svoj omiljeni model šešira, kačketa, „pokrivala“ za glavu. O ukusima ne vredi raspravljati. Šta to, u stvari, znači? To znači da o ukusu šešira ne vredi raspravljati, jer ukus šešira koji biste vi pojeli možda ne odgovara gurmanskim navikama neke druge osobe. Mora da ste pomislili da ovde neko nije normalan. Pa i nije! Jer zaista morate da budete „zveknuti“ da biste nosili šešire napravljene od mesa. Ali, kao što rekosmo, o ukusima ne vredi raspravljati.

Sajt koji se bavi ovim bizarnim „modnim trendom“ se nalazi na adresi www.HatsOfMeat.com i njegovi kreatori tvrde da su još Acteci nosili mesne šešire i da taj modni stil datira još iz XVI veka. „Ajde da im verujemo. Slogan ovog sajta koji sadrži slike likova koji nose svoje omiljene modele šešira od mesa je: „One always looks neat, in a hat made from meat“.

Pa kakvi su modeli? Vrlo maštoviti: „base-bull cap“ napravljena od bifteka, zatim „porkpie hat“ od svinjetine poreklom iz Lujiziane, a tu je i kanadska zimska kapa napravljena od kanadske šunke, sa pantljikama od kobasica.

Ljubitelji mesa na glavi imaju i svoje sajmove i revije – na sajtu ćete pronaći podatke i o tome. Sledeći takav događaj će se desiti u njujorškom Central-parku na novogodišnje veče.

Možda ste i vi poželeli da napravite svoju kapu. Izbor materijala je veoma velik, a evo i nekih ideja: vojvođanski damski šešir (šnicle od svinjskog buta saćurećim batakom kao detaljem i sa vrpcama od krvavica), nepromočiva leskovačka beretka (pljeskavica od 50 sa postavom od škembića) i dalmatinska kapa za plažu (tanko, vrlo tanko sečen pršut). To su samo neke od ideja, a na vama je da kreirate svoju kapu ili šešir koje možete i pojesti ako ogladnite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.