U trendu

„Simpsonovi“ predvideli i pad cene nafte? (video)

Animirana američka TV serija „Simpsonovi“ poznata je po svojoj neobičnoj sposobnosti da predvidi velike svetske događaje.

Od izbora američkog predsednika Donalda Trampa, prepirke sa mašinom za glasanje u SAD-u, i krize ebole, sada su predvideli i pad cene nafte.

Još jedno predviđanje ispostavilo se kao ispravno.  Simpsonovi su „predvideli“  da će se cena nafte srušiti na 0 dolar za barel.

Posle predviđanja da će Donlad Tramp postati predsednik  SAD, ili onog oko pojave virusa nalik koroni, poslednje u nizu, da će nafta pasti na nula dolara,  emitovano je u 31. sezoni popularne serije.

Cena fjučersa američke sirove nafte WTI za majsku isporuku, koja je u ponedeljak uveče zabeležila istorijski dnevni pad od 306 procenata na minus 37,63 dolara za barel, oporavila se tokom noći prešavši ponovo na pozitivnu teritoriju.

Ovaj sunovrat, koji će bez sumnje ući u anale kao nesvakidašnji događaj na naftnom tržištu, šokirao je investitore i gurnuo cene akcija i azijske valute nizbrdo, a medije pokrenuo da potraže odgovor na pitanje – šta se to dogodilo na tržištu „crnog zlata“.

(Telegraf)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.