U trendu

Simptom bolesti ili sujeverje: Evo šta zaista znači kada vas SVRBI desni ili levi dlan

Svrab na dlanovima povezuje se od davnina sa davanjem i primanjem novca. Šta zaista znači kada vas svrbi desni ili levi dlan? Da li za sve to postoji medicinsko objašnjenje ili je sve zapravo sujeverje?

Prema narodnom verovanju, ukoliko vas zasvrbi levi dlan, sigurno ćete dobiti neki novac, a ukoliko vas svrbi desni, daćete novac.

Kaže se da ne valja češati levi dlan ukoliko svrbi, već da treba dlan da trljate o kosu i kažete: “Koliko dlaka, toliko para”, kako biste dobili što više novca.

Desni dlan koji svrbi može imati nekoliko značenja vezanih za lutriju, novac i sreću, a može biti i znak potencijalnih zdravstvenih problema. Specifičnosti zavise od faktora kao što su kultura, pol, pa čak i izvor verovanja.

Postoje i medicinska objašnjenja koja kažu da je svrab povezan sa energijom u vašim rukama. Desna ruka označava aktivnost, dok leva označava mogućnost.

Desna ruka je aktivna i ako vas svrbi, onda energija u stvari izlazi i zamenjuje se novcem koji dolazi. Leva ruka znači da će vam se nešto pojaviti u životu i za to ćete morati da date novac.

Da bi vas dlan manje svrbeo treba da ga protrljate o neku drvenu površinu. Energija će se tada preneti na drvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.