Slatka igra voća i šećera

Najlepši poklon leta je rafinirano sezonsko voće sačuvano u teglama za hladne zimske dane. Zato, upakujte i na taj način sačuvajte divne ukuse koje nam priroda nesebično daje.
Sa prvim voćem počinje i vreme spremanja zimnice, pogotovo slatkog, džemova i kompota. Kažu da je za dobar početak dana neophodan doručak. Parče hleba premazano domaćim džemom naročito prija. Izvrsnim marmeladama i džemovima čiji su sastojci znalački kombinovani egzotične vrste voća mogu dati posebnu notu.
Pored slatkog, želea, kompota i drugih poslastica spremljenih na klasičan način, probajte i poneku novu kombinaciju. Nećete se pokajati. Preporučujemo vam džem od kajsija sa ribizlama, žele od ribizli sa lavandom, slatko od šipurka sa jabukama, džem od krušaka sa đumbirom, slatko od brusnica sa jabukama, džem od jabuka sa brusnicama, žele od ribizli sa vanilom ili džem od bresaka sa likerom. Za one koji vole malo egzotičnije ukuse tu su džem od malina i kokosa, marmelada od kivija i jagoda, džem od dinje sa kivijem ili možda džem od dinje sa pomorandžom.
Jedan savet: džem koji ste skuvali je odlično uspeo, sipali ste ga u tegle, zatvorili ih, ali mu nešto nedostaje. Naravno, to su etikete na kojima ćete napisati šta se nalazi u teglama. Modernog dizajna ili one nalik na starinske, ali tek sa njima zimnica je u potpunosti gotova. Posebnu pažnju možete posvetiti i teglama. Sada ih ima različitih oblika i veličina. Bilo da su male ili velike, okrugle, četvrtaste ili drugih oblika, poslužiće svojoj svrsi.
Kada ste sve završili, možete uistinu da uživate u slatkim plodovima leta u bilo koje godišnje doba. Tegle različitih boja i nijansi kroz koje se naziru obrisi i konture voća. Imaćete pravo leto u tegli!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.