U trendu

„Smak sveta je 2021, a Isus Hrist vraća se za deset godina“ (video)

Prema prognozama američkog sveštenika dr. Kentona Bišora, bivšeg predsednika Svetskog biblijskog društva koji je preminuo 2016. godine, uskoro nam stiže Apokalipsa – smak sveta počeće već 2021. godine, a posle apokalipse, 2028. godine vratiće se Isus Hrist.

Bišore je, naime, smatrao da Dva svetska rata i rođenje Izraela obeležavaju početak kraja, piše Express.

U svojoj knjizi Kada će se dogoditi uspenje?, ovaj sveštenik je napisao: Priča o drvetu smokve je proročanstvo o ponovnom rođenju nacije Izraela.

Bišore je smatrao da se grčki izraz panta tauta, koji u prevodu znači sve te stvari, odnosi na početak porođajnih bolova (Matej 24: 8).

– Isus je rekao, u stvari, da kada vidite porođajne bolova – Prvi i Drugi svetski rat i glad, pomor i potres – znaćete da je njegov povratak blizu. Grča reč Gene u prevodu znači generacija.

To bukvalno znači rođeni. Isus je rekao da će rođeni (izraelski narod) postojati kada se On vrati.

Sedam glavnih znakova je već ispunjeno, pet glavnih znakova je trenutno ispunjavaju, i još 15 znakova tek treba biti ispunjeno – tvrdio je Bišor.

U svojim knjigama, sveštenik je predvedio ‘rat, u čijem će središtu biti Izrael koji će se suprotstaviti većim državama poput Irana i Rusije, kao i da će druge religije osetiti Božji gnjev’.

– Kada ovi narodi krenu protiv Izraela, Bog ne samo da će poraziti ove vojske, nego će poslati vatru na Rusiju i Iran i one koji borave sigurno na ostrvima. Ja to vidim kao uklanjanje islamskog prisustva. Tako da je to veliko čudo koje će izazvati mnoge da se okrenu Gospodinu – upozorio je Bišor.

6 komentara
 1. Anonimni

  Ladno neću banci da vratim kredit!

 2. Bogoljub

  Kako je krenulo sa ovim vojnim, masovnim vezbama na sve strane i proizvodnjom koje-kakvih raketa i letelica svih vrsta. Zveckanjem oruzja ni za sta. Sve je moguce. Nema nista gore, (kad stigne starost) nego kad bi oni koji imaju ruku na „dugmetu“, hteli da im se nesto digne, pa makar to bila i A bomba. Gospode Boze,pomozi i njima.

 3. MITOO

  Bambi, budi srecan. Po imenu ti vidim da spadas u Njegovo stado, doduse malo divlje. Preziveces do iskopa bunara, ali sa velikim opekotinama od radijacije i vuci ce te tako res prozderati. Priznaces nije bas obecavajuce da Hrist dodje tek posle 10 godina. Mozda je bolje da predjes u muslimane, jer po njima oni su pobednici i to bez opekotina.

  1. bambi

   Hoces MITOO mozda da se nadjemo negde pa di mi detaljnije objasnis te tvoje gadosti?

 4. Anonimni

  Ali Isus Hristos nije izraelski Bog, oni imaju Jehovu, Isusa su izdali i sto sada njih da spasava protiv hrišćanske Rusije? Da nije čovek pobrkao lončice? Uostalom , već je gore, pa nek se raspita malo bolje.

 5. bambi

  Pa koj sam onda kudjavo krenuo da zidam vikendicu? Do 2021. necu ni bunar da stignem da ozidam ljudski. Je li moze gospodin Macor ili Bisor, vec kako, da pomeri to malo napred? Trebali ste ranije da nam kazete, da mozemo da se pripremimo a ne ovako s neba pa u rebra. We need additional time.

Napišite komentar