U trendu

„Smak sveta je 2021, a Isus Hrist vraća se za deset godina“ (video)

Prema prognozama američkog sveštenika dr. Kentona Bišora, bivšeg predsednika Svetskog biblijskog društva koji je preminuo 2016. godine, uskoro nam stiže Apokalipsa – smak sveta počeće već 2021. godine, a posle apokalipse, 2028. godine vratiće se Isus Hrist.

Bišore je, naime, smatrao da Dva svetska rata i rođenje Izraela obeležavaju početak kraja, piše Express.

U svojoj knjizi Kada će se dogoditi uspenje?, ovaj sveštenik je napisao: Priča o drvetu smokve je proročanstvo o ponovnom rođenju nacije Izraela.

Bišore je smatrao da se grčki izraz panta tauta, koji u prevodu znači sve te stvari, odnosi na početak porođajnih bolova (Matej 24: 8).

– Isus je rekao, u stvari, da kada vidite porođajne bolova – Prvi i Drugi svetski rat i glad, pomor i potres – znaćete da je njegov povratak blizu. Grča reč Gene u prevodu znači generacija.

To bukvalno znači rođeni. Isus je rekao da će rođeni (izraelski narod) postojati kada se On vrati.

Sedam glavnih znakova je već ispunjeno, pet glavnih znakova je trenutno ispunjavaju, i još 15 znakova tek treba biti ispunjeno – tvrdio je Bišor.

U svojim knjigama, sveštenik je predvedio ‘rat, u čijem će središtu biti Izrael koji će se suprotstaviti većim državama poput Irana i Rusije, kao i da će druge religije osetiti Božji gnjev’.

– Kada ovi narodi krenu protiv Izraela, Bog ne samo da će poraziti ove vojske, nego će poslati vatru na Rusiju i Iran i one koji borave sigurno na ostrvima. Ja to vidim kao uklanjanje islamskog prisustva. Tako da je to veliko čudo koje će izazvati mnoge da se okrenu Gospodinu – upozorio je Bišor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.