Šokantna predviđanja: U budućnosti nećemo biti vlasnici vlastitog uma?

Dr. Jan Pirson je jednan od najuspešnijih svetskih futurologa. On ima čak 85 odsto uspešnih predviđanja u proteklih petnaestak godina, pa ne čudi što ga brojni izvori i mediji uvažavaju. Ovo su prognoze koje bi, po Pirsonu, mogle da se ostvare do 2050. godine, prenose mediji.

On je uveren da će već kroz 30 godina biti moguće preneti složene mogućnosti našeg mozga u neku od jedinica za čuvanje podataka. To će biti samo završnica uspešne saradnje s robotima. Ljudi će sebi dodavati „gadžete“ za poboljšavanje inteligencije, kapaciteta sećanja i osećanja.

Čak 99 posto mozga bi tako bilo pripojeno na neku vrstu kolektivne mreže koja bi procesuirala podatke i ubrzavala kognitivne performanse.

Taj protok informacija osiguravao bi i mogućnost prenosa svesti, čak i za one koji se nisu na vreme osigurali, pa će eventualni finansijski aspekt transfera biti prepušten i naknadnim intervencijama. Odnosno, ako se sami ne prenesete, možda to učine vaši najbliži, kolege ili država.

Androidi će biti potrošna roba i njihov kvalitet uz fizičke atribute generisaće i cenu.

Interesantno je zapitati se – ko će biti vlasnik svesti.

Ovaj naučnik zaključuje da u budućnosti više nećemo biti vlasnici vlastitog uma ako se odlučimo za učestvovanje u mreži.

1 komentar
  1. Kojeimedadam

    GLUPOST & MOKRI SAN – Svih “ Vladara Sveta “ 😆 😆 😆

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike