U trendu

Šon Pen: Intervjuu sa El Čapom je pogrešno shvaćen

Američki glumac Šon Pen izjavio je danas da je cilj snimanja intervjua s meksičkim narkobosom Hoakinom „El Čapo“ Gusmanom bio pokretanje rasprave o politici američke vlade o ratu protiv droga.

Javnost je, medjutim, više zaintrigirala činjenica da je američki glumac proveo sedam sati u planinskom skrovištu s Gusmanom, dok su najtraženijeg narkobosa tražile meksičke vlasti.

Meksički kriminalac proveo je šest meseci u bekstvu pre nego što je uhapšen prošle nedelje.

Pen je u centru pažnje svetske javnosti posle objavljivanja intervjua u časopisu Roling stoun koji je pomogao meksičkim vlastima da lociraju El Čapa.

Američki glumac našao se na udaru kritika i da je šest meseci skrivao lokaciju na kojoj se nalazio ozloglašeni narkobos. 

„Jasno je da se meksička vlada osetila poniženom“, rekao je Pen u emisiji „60 minuta“ na televiziji CBS.

On je dodao da nije odigrao nikakvu ulogu u Gusmanovom hapšenju. „Sreli smo se nedeljama pre hapšenja, tačnije 2. oktobra, na mestu koje nije ni blizu lokacije gde je uhapšen“, navodi Pen.

Mediji navode da je Gusman pristao da se sastane s poznatim holivudskim glumcem zato što je oduvek želeo da se snimi film o njemu. Medjutim, ispostavilo se da „El Čapo“ nije bio toliko oduševljen sastankom s Penom, koliko sa osobom koja ih je spojila, meksičkom glumicom Kejt de Kastiljo s kojom je narkobos otvoreno flertovao.

Intervju u magazinu „Roling Ston“ izavao je lavinu kritika na račun holivudskog glumca. Zameraju mu što je dozvolio „El Čapu“ da autorizuje tekst pre objavljivanja, kao i to što Pen nije profesionalni novinar kvalifikovan da izveštava o tako ozbiljnim temama.

„Kada dobijete priču koju bi želeo svaki novinar, normalno je da će to izazvati zavist u branši. Gusman je izabrao mene baš zato što nisam profesionalni novinar“, odgovorio je glumac.

U poruci koju je poslao novinskoj agenciji AP, Pen navodi da nema zbog čega da se kaje, dok je u emisiji „60 minuta“ izjavio da mu je „žao zato što je intervju izgubio svoj smisao“.

„Žao mi je što kritičari ignorišu poentu intervjua i trude se samo da ga dovedu u vezu s hapšenjem“, izjavio je on.

Pen je naglasio da je samo želeo da se detaljnije pozabavi problemom droge, koju konzumiraju i mnogi Amerikanci.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.