Šoping centar – samo za milionere (foto)

“Ovamo želimo da privučemo stanovnike Katara, koji sada idu u kupovinu u Pariz ili Milano”, rekao je Sufan El Uazani, direktor marketinga nove specifične lokacije koja se otvara u Dohi, glavnom gradu Katara. Ta lokacija nosi ime Alhazm i predstavlja najekskluzivnije mesto za kupovinu na svetu.

El Uuazani ističe da tamo nema klasične ponude iz trgovinskih centara, “nema prodavnica ni brze hrane. Ovo je destinacija na kojoj je usluga prilagođena svakoj osobi pojedinačno”, dodao je. Sve je objašnjeno na njihovoj web stranici: “Spektakularna društvena scena, najbolje mesto u Dohi da vidite i budete viđeni, Alhazm je kombinacija klasičnog evropskog stila u srcu moderne Arabije”.

Poslovni plan je dobro osmišljen jer ova mala zemlja, koja će biti domaćin Svetskog fudbalskog prvenstva 2022. godine, ima jedan od najvećih BDP-a po glavi stanovnika na svetu. Trenutno broji 28.000 milionera čiji broj raste i koji ne moraju da se “lomataju” po svetskim centrima već kupovinu mogu da obave kod kuće, a u inostranstvu da obavljaju poslove i drugačije da troše novac. A da bi se osećali kao da su u evropskom centru mode, Milanu, pobrinuli su se arhitekte koje su delimično napravili repliku jednog od najpoznatijih trgovačkih centara u svetu, upravo iz tog grada sa severa Italije, Galerije Vitorio Emanuele II. Nije se štedelo, mermer je dovezen iz Toskane kako bi sve bilo kako treba. Biće tu vrednih skulptura, slika, pa čak i vrednih originala. Tu je i kulturni centar sa nizom klasičnih knjiga na engleskom i arapskom u kojima se može uživati, kažu vlasnici, “u potpunom miru”.

Ceo će prostor biti klimatizovan tako da gostima ne bude vruće, biće tu fontana, zelenila – sa Sicilije su dovezene 200 godina stare masline. Drugi sprat biće rezervisan samo za VIP goste, a imaće i prostor za VVIP goste, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.