U trendu

Donji veš koji se ne pere i ne menja sedmicama? Da, i to postoji i evo kako funkcioniše

U današnje doba savremene tehnologije, sve je moguće, pa čak i stvari koje su nam bile nezamislive. Naime, mladi Danci, tačnije danski startap osmislio je donji veš, koji možete nositi sedmicama bez pranja.

Reč je o vešu urađenom na organskim principima i nije mu cilj zagovaranje lenjosti među mlađom populacijom već čuvanje i briga za okolinu.

„Naše poslovanje je održiva moda, a tradicionalni način kupovine, nošenja, pranja i bacanja prekomernog donjeg veša strašan je gubitak resursa. I to je krajnje štetno za okolinu“ navodi Mads Fibiger, mladi izvršni direktor i saradnik.

Pranje i sušenje čine dve trećine ukupnog uticaja na okolinu i zbog toga su organski principi jako bitni, pa čak i kada je donji veš u pitanju. Posebani sastojak je srebro. Ovaj metal je antimikrobni, zbog čega NASA koristi srebro za pročišćavanje vode za astronaute.

Donje veš ima srebrni namaz formule koja u odeći ubija 99,9% svih bakterija i mirisa, prema Organic Basics.

“To funkcioniše, možete nositi donji veš dugo vremena pre pranja. Uštedećete vreme i novac, a istovremeno smanjiti gubitak vode i energije”, objašnjava Mads Fibiger. Izrađeno je od 100% recikliranog materijala.

Kompanija je pokrenula svoj prvi set proizvoda još 2017. godine, a sada se organske osnove vraćaju novom generacijom Silvertech 2.0.

Proizvodi su sada izrađeni od 100% recikliranih materijala, a tretman srebrom je odobren od Bluesign sistema za održivu proizvodnju tekstila.

“Koristimo mehanički reciklirani najlon koji je izuzetno održiv kao tekstilni izbor, a sirovina od najlona izrađena je od mehanički recikliranog najlona razvijenog u Italiji iz postindustrijskog otpada. Upotrebili smo i tehnologije pletenja bez šava, koja će doprineti da vam i višesedmično nošenje odeće bude ugodno. ”

Kako prenose mediji, 2 paketa SilverTech Boxers za muškarce koštaju 64 dolara, a 2 komada tanga za žene možete naći po ceni od 56 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar