U trendu

Šta se dešava kad grom udari u avion? (video)

Vojni piloti često su svedoci opasnih i zanimljivih situacija. Nije redak slučaj da se avion sudari sa pticom, da prođe kroz oblake i doživi turbulencije… Međutim, obični ljudi nemaju često priliku da vide kako je to kad grom udari u avion. Upravo takvu situaciju zabeležila je kamera u kokpitu jednog kuvajtskog lovca.

View this post on Instagram

You seen it here first…Confirmation from @q18pilot it was definitely a lightning strike!!! The aircraft sustained damage, but do not know the extent. Viper is okay, but claims he’s been really tired since the incident. CLICK on the LINK in my BIO for USA Today @usatoday article. 😳😳😳 Video 🎥 sent via @q18pilot 18 DRIVERS ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ @tylerdavies6 @q18pilot @rhinodrvr @oldirtytaco @zoohyeree @jmfisac @vfa115_eagles @fer_lxvii @tbenton5614 @ninjafritz @juliansupertramp7 @gs_flyingpnw @javi9392 @robertmnelson @matthewkutryk @jbokel152 @dkamps89 @aluisgalan @math2488 @r_francis17 @marcosj54 @joekirk009 @mikejimenezbarragan @hansel.scott @saucydegrassi @cf18demoteam @timothyjamesb ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🔼 Not All Listed 🔼

A post shared by JACK aka HITCH (@lvjackpilot) on

Na Instagramu se pojavio snimak munje iznad aviona u letu. Osoba koja je postavila snimak tvrdi da je reč o kuvajtskom avionu F/A-18 „hornet“.

Grom udara u avion, a na snimku deluje kao da je pogodio pilota u kacigu. Nakon udara pilot se sagnuo i kratko uhvatio za glavu.

Kako se navodi u opisu snimka, pilot tvrdi da je nakon incidenta bio veoma umoran. Avion je oštećen.

Moderni avioni, i civilni i vojni, konstruisani su tako da izdrže udar groma, a da putnici ostanu nepovređeni. Piloti kažu da putnici često udar groma ni ne primete.

Napišite komentar