Šta ste prvo videli na slici? Test američkog psihologa iz 1899. godine otkriće skrivenu istinu o vama

Prvo što vidite na slici otkriva ključnu karakteristiku vaše ličnosti

Prošlo je više od 100 godina od kada je napravljen ovaj neobičan test, sa ciljem da nam ukaže na percepciju, ali i da otkrije više o našem karakteru i kreativnosti.

Neki vide zeca, a drugi patku, ali da li možete da vidite obe životinje?

Foto:Wikimedia

Crtež patka-zec prvi je upotrebio američki psiholog Džozef Džestrov 1899. godine kako bi naglasio da percepcija nije samo ono što čovek vidi već i mentalna aktivnost.

Džozefovo istraživanje zasnovano je na tome koliko brzo se može videti druga životinja i koliko brzo učesnici mogu da promene percepciju kako bi se „prebacili“ između prikaza dve životinje. Što brže to možete da uradite, vaš mozak brže radi i to ste više kreativniji, sugeriše istraživanje ovog naučnika.

Ako ste prvo ugledali patku

Vi ste idealista i uvek pokušavate da pronađete dobro u ljudima. Podsvesno pokušavate da rešite probleme koji utiču na bliske ljude koje volite i koma verujete.  Iako vas svet može doživljavati kao mirnu i rezervisanu osobu, vi ste zapravo strastveni ali svoj snažan nagon osećanja najbolje možete prikazati kroz umetnost. Takođe ste pametni. Možete brzo uočiti problem i lako ga rešiti.

Ako ste prvo ugledali zeca

Verovatno da vaša glavna interesovanja i strast nisu povezani sa materijalnim dobrima i sticanjem bogatstva, već sa dubokom i iskrenom potrebom da pomažete drugima, zaštite prirodu ili tragate za višim smislom života. Napori da pronađete i stvorite unutrašnji mir verovatno će biti dobro nagrađeni, jer je ovo vaša prava priroda.

(Telegraf.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.