Stare navike teško umiru

Mihael Šumaher je proslavljena zvezda Formule 1, ali i najbrži taksi vozač u Nemačkoj! Sedmostruki osvajač titule svetskog šampiona u trkama Formule 1 šokirao je taksistu kada mu je uzeo volan iz ruku, a sve to da bi stigao na avion. Evo kako se sve to izdešavalo.
Šumaher, star 38 godina, doleteo je na aerodrom u bavarskom gradu Koburgu u subotu, 8. decembra. Potom je uzeo taksi do sela Geuelc, koje je od aerodroma udaljeno oko 30 kilometara, da bi uzeo novo štene – australijskog ovčara po imenu Ed. Međutim, kada je as Formule 1 sa svojom ženom i dvoje dece uzeo taksi da bi se vratio na aerodrom, ustanovio je da već kasne. Tada je ljubazno zamolio taksistu da požuri, ali kada to nije pomoglo, morao je da uzme stvar u svoje ruke – i to bukvalno! Vozač taksija po imenu Tuncer Yilmaz gledao je u čudu kako Šumaher uzima njegov volan u svoje ruke.
Evo kako taksista objašnjava događaj minhenskim novinama: „Odjednom sam se našao na putničkom sedištu, što je bilo dovoljno neverovatno, ali da je Šumi za volanom mog taksija bilo je još neverovatnije. Vozio je pri punoj brzini oko zavoja i po nekim neverovatnim mestima“.
Taksista je bio dobro nagrađen zbog ovog neobičnog putovanja – povrh 60 evra (88 američkih dolara) koje je dobio za vožnju, dobio je još i 100 evra napojnice, to jest 146 američkih dolara.
Šumaherov portparol za štampu Sabine Kehm kasnije je potvrdila ovu priču.
Nemački trkački as, koji sada živi u Švajcarskoj, povukao se iz Formule 1 2006. godine, posle sjajne karijere koju je završio vozeći za „Ferarijev“ tim. Iako je Šumi insistirao da nema šanse da se vrati trkama, izgleda da ne može da odoli brzoj vožnji i škripi kočnica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.