Stefan Milenković i Vladimir Milošević prvi put nastupaju zajedno u Srbiji

Violinista Stefan Milenković i pijanista Vladimir Milošević održaće koncert 16. maja u Leskovcu i to će biti njihov prvi zajednički nastup u Srbiji, saopšteno je danas u leskovačkoj Muzičkoj školi „Stanislav Binički“.

Oni će u Narodnom pozorištu u Leskovcu zajedničkim koncertom otvoriti osmi festival „Ledamus“.

Na tom festivalu, koji će trajati do 21. juna, biće održano još 10 koncerata klasične i džez muzike.

„To će biti prvi zajednički nastup dva velika umetnika, pa je leskovačka publika u tom smislu privilegovana. Isplatila se naša upornost, budući da smo dve godine radili na tome da Milenkovića dovedemo u Leskovac, koji ovoga puta u grad na Veternici dolazi sa turneje po Italiji“, rekla je direktorka Muzičke škole „Stanislav Binički“ Biljana Miljković.

Publika će, kako je planirano, moći da čuje Betovenovu sonatu broj 1, zatim, Fantaziju na temu iz opere Karmen, Sen-San Introdukciju i Rondo kaprićozo, te Paganinijevu La kampanelu.

Na festivalu će nastupiti i „Solisti di sud“ s violinistom Jovanom Bogosavljevićem, a prvi put će Leskovčani imati priliku da čuju harfistkinju Ljiljanu Nestorovsku koja će nastupiti sa flautistkinjom Andjelom Bratić.

Časopis „Muzika Klasika“ je leskovački festival „Ledamus“ 2014. godine proglasio za festival od regionalnog značaja, što su prepoznali, kako je danas rečeno, i pokrovitelji  –  grad Leskovac i Ministartsvo kulture, koji su ove godine za njegovo održavanje izdvojili 775 miliona, odnosno, 800 miliona dinara.

Ogranizator „Ledamusa“ je Muzička škola „Stanislav Binički“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.