Suspenzija duga 50 godina

Višestruka gradska potera za vozačem automobila u državi Britanska Kolumbija, u Kanadi, rezultirala je time da su policajci uspeli da uhvate čoveka koji je već pod suspenzijom vožnje – i to 50-godišnjom!
Ovaj čovek ima dugu istoriju kriminalnih dela iza volana, izjavio je policijski narednik Gord Elijas.
Prestupnik koji je vozio automobil zapažen je od strane opštinskog tima za saobraćajne prekršaje. Oni su uočili ukradeni motocikl marke "kavasaki" iz 2006. godine koji je ovaj čovek vozio konstantno povećavajući brzinu, ne zaustavljajući se na crvenom svetlu i na znaku "stop". Sve to dešavalo se u delu grada pod nazivom Langli.
"Patrola je nastavila da juri osumnjičenog kroz delove grada Langli, Sari i preko Ears mosta do Pit Medousa, gde su ga uhapsili pripadnici tima za saobraćajne prekršaje", ispričao je Gord Elijas.
"Ovaj optuženi nikada nije posedovao vozačku dozvolu izdatu u Britanskoj Kolumbiji, ali zato ima čak sedam krivičnih presuda za opasno rukovanje motornim vozilom i šest krivičnih presuda za vožnju dok mu je vozačka dozvola oduzeta. U decembru 2005. godine optuženi je dobio zabranu na neverovatnih 50 godina, što znači da će imati 77 godina kada mu ta zabrana istekne.
"Preporučene optužbe protiv optuženog uključuju i posedovanje ukradene imovine u vrednosti oko 5.000 dolara, opasno upravljanje motornim vozilom i po još dve osnove za vožnju pod suspenzijom", završava Gord Elijas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.