U trendu

Švajcarski Cool počinje prodaju burgera od – insekata

Švacarski lanac supermarketa Coop počeće od sledećeg proleća da prodaje proizvode, poput hamburgera i ćufti, koji sadrže instekte, piše švajcarski list Local, navodeći da je redakciji to potvrđeno iz tog trgovinskog lanca.

Prema švacarskom zakonu, neobični prehrambeni proizvodi kao što su oni koji sadrže insekte, do sada nisu mogli da se prodaju bez posebnog odobrenja, ali je Federalna kancelarija za bezbednost hrane u petak saopštila da pojednostavljuje taj sistem.

Od 1. maja 2017. godine na švajcarskom tržištu će tako moći da se prodaje svaki prehrambeni proizvod dok god ispunjava propise o bezbednosti hrane.

Coop je na to brzo reagovao, navodeći da će se od narednog proleća na policama u njegovim trgovinama naći proizvodi napravljeni od insekata.

Ovaj trgovinski gigant je naveo u saopštenju da radi sa švajcarskim startapom Ešento, specijalizovanim za razvoj jela na bazi insekata, kako bi napravili asortiman „iznenađujućih“ proizvoda koji sadrže proteine insekata, uključujući mesne ćufte i hamburgere.

„Tajna našeg uspeha leži u našoj sposobnosti da prepoznamo trendove i da uvodimo novine“, rekao je portparol Coop-a, Roland Frefel, prenosi lis Local.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.