U trendu

Sve je u ljubavi

Svi već znamo da pas u stanu zahteva višegodišnju odgovornost. Zato, pre nego što kupite psa, obavestite se o posebnim uslovima koje treba obezbediti za njegov život. Razmislite dobro koja rasa bi vam odgovarala, izračunajte koliko vremena imate i koliko možete da odvojite za kućnog ljubimca u stanu i koliko posla iziskuje nega psa. Kada budete imali sve to u vidu, možete se odlučiti da li možete da gajite psa u svom stanu ili ne.

Najveći broj domaćih životinja pripitomljen je tokom više vekova, ali u instinktima i ponašanju imaju još mnogo toga od svojih predaka. Takođe, treba znati da baš zbog toga pas mora imati uslove koji odgovaraju njegovoj rasi – zavisnost od čoveka mora mu biti prijatna. Pas koji se drži u stanu potpuno zavisi od čoveka. Svakog dana moraju se zbog psa obavljati važni poslovi i ispunjavati mnoge obaveze. Ako sumnjate da ćete moći da stalno držite psa, ne bi trebalo ni da ga uzimate. Loše je kada psa morate da date nekome pošto ste tek tada shvatili da niste u stanju da zadovoljite sve njegove potrebe.

Samo onaj koji smogne vremena da nauči da razume oglašavanje, pokrete i pogled psa, biće dobar „gospodar“. Ljubav prema životinjama pokazaćete i ako razmišljate o tome kako da svom ljubimcu pričinite radost. I njemu je, kao i čoveku, potrebna ljubav, nega, poštovanje, ali i promena. Vaspitavajte decu da se prema životinjama ophode sa razumevanjem i odgovornošću. Upoznajte ih sa urođenim osobinama, posebnim karakteristikama i potrebama psa. Pas je upućen na čoveka, ali ima i sopstveni svet doživljavanja. Neophodno je da ga poštujete i čuvate ako ste se već opredelili da vam bude kućni ljubimac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar