U trendu

Svetla u čast pobede

Izgleda da izborna groznica još uvek drma Sjedinjene Američke Države.
Ovog puta u pitanju je Empajer stejt bilding u Njujorku. Naime, u čast predsedničkih izbora on je osvetljen crvenim i plavim svetlom.
Čini se da je i Empajer stejt bilding podeljen po političkom principu.
Ovaj čuveni oblakoder u Njujorku osvetljen je u dve boje. Naime, kula koja se nalazi na oblakoderu osvetljena je u plavoj i crvenoj boji. Naravno, sve je povezano s izborima u Americi, a crvena i plava svetla predstavljaju predsedničkog kandidata Demokratske stranke – Baraka Obamu, i kandidata Republikanske stranke – Džona Mekejna. Osvetljenje je postavljeno dan pre zvaničnih izbora i objavljivanja njihovih rezultata. Planirano je da boja svetla zavisi od pobednika predsedničke kampanje.
Kombinovano crveno-plavo svetlo trebalo je da ostane u slučaju da se ne zna pobednik izbora. Izgleda da su Amerikanci mislili na sve. Ali, to se ipak nije dogodilo. Novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država je izabran, i to je kandidat demokrata – Barak Obama.
Kula ovog poznatog oblakodera u Njujorku često je tematski osvetljavana i ukrašavana.
Prvo dekorativno osvetljenje baš u čast predsedničkih izbora postavljeno je kada je 1932. godine pobedio Frenklin D. Ruzvelt. Tako je sve do danas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar