U trendu

Ta opasna igra zavođenja

One su lepe, komunikativne, pune šarma, ali ipak im nešto fali – previše su zavodljive, pa čak i agresivne. Rezultat: muškarci beže od njih glavom bez obzira!

Ukoliko on prihvati izazov, ona jednostavno nestane posle nekoliko sastanaka, ili odbije ponovno viđenje pravdajući se prezaposlenošću. U čemu je onda stvar?

Italijanski psihoterapeut i direktor Instituta za psihološka i ginekološka istraživanja Đuzepe Raskaldina tvrdi da je reč o profilu žena koje imaju zajedničku karakteristiku, a to je – zavođenje! Osvojiti nekoga, bilo koga, za njih je samo igra, a kada pobede u njoj, poput deteta odmah odbacuju igračku. Ukoliko im to ne pođe za rukom, rizikuju da se zaljube u čoveka koji ih ne želi. U savremenom društvu, gde je važno prevariti nekoga i biti u centru pažnje, one to čine na sebi svojstven način.

Naime, muškarac zavodnik posvećen je cilju sve dok ne osvoji osobu koju želi, ali njegove metode su mnogo drugačije. Kod žena se dešava slično – sa tom razlikom što su one još opsednutije nakon pobede i nastavljaju da igraju svoju igru sa svakim ko im se nađe na putu ubeđene da tako mogu vladati situacijom. Uživaju u tome da uzimaju i da odbacuju svoje žrtve kako im se prohte.

Ukoliko nemaju uspeha, počinju da se osećaju loše i misle da su ružne i nesrećne. To će pokušati da prevaziđu ekstravertnim, često neprimerenim oblačenjem. Nastavljajući igru, ovaj tip žene lovca retko nađe čoveka svog života. Sve se završi pronalaženjem ljubavnika, mada ni to nije malo. Takvo ponašanje je prava patologija za psihologe, i to u porastu, a naročito u bogatim metropolama. Zato nije ni čudo što mnoge mlade, lepe i inteligentne žene ostaju same.

Bilo kako bilo, strategiju zavođenja ipak ne treba odbaciti, ali se ona preporučuje samo ukoliko se ima u vidu jedna jedina osoba. U protivnom, zavodnice se izlažu riziku da zauvek ostanu samo to – zavodnice. Sa vremenom i godinama, taj cilj gubi svoj prvobitni smisao.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)