Test ličnosti otkriva vašu unutrašnju snagu: Izaberite jednu pticu i saznajte šta vas održava i vodi kroz život

Ovaj jednostavan psiho test pomoći će vam da otkrijete šta je vaša unutrašnja snaga.

Izaberite pticu koja vam se najviše sviđa ili koja vas najviše privlači, pa saznajte poruku koju vam donosi.

Orao

Ova ptica je poznata kao kralj nebeskih visina, a oduvek je smatrana simbolom slobode i nesputanosti. Ako ste izabrali moćnog orla, vaša duša vapi za slobodom i mogućnošću da poleti i obiđe svet. Orao je i simbol autoriteta, pa vi verovatno imate prirodno urođenu harizmu, kojom na druge ljude delujete autoritativno.

U vama je skrivena velika moć i onako kako orao vlada nebom, vi imate predispoziciju da pravite velika dela i budete vođa u svom mikro svetu.

Ova ptica je simbol vladara, plemića i ratnika.

Kolibri

Ako ste izabrali ovu malu pticu, njena simbolika je izuzetno bogata i uključuje pojmove poput lepote, mira, ljubavi, sreće i nepresušne energije. Mnogi je smatraju magičnom pticom koja ima moć da u svakom od nas probudi dete i vrati nam optimistični pogled na život i svet oko nas.

Oni kojima je kolibri omiljena ptica rođeni su kao vedri i optimistični ljudi. Kolibri u njima ih poziva da svaki dan žive punim plućima, streme svojim zacrtanim ciljevima i prate svoje snove.

Njegova poruka je da bi svaki put kada izgubite volju i snagu da se suočite sa izazovima, trebalo da se setite koliko je malo potrebno da opet budete snažni i srećni, spremni da prevaziđete svaku prepreku koja je pred vama.

Kao što se u svakom cvetu na koji on sleti krije nova slast, tako se i u svakom izazovu koji se pred vama nađe krije, na kraju, nektar života.

Šta se dešava sa vašim mozgom kad ste usamljeni?

Vaš kolibri vam poručuje da ne postoje nemoguće stvari i nemoguće misije, već da je za realizaciju potrebna samo hrabrost i nekada malo strpljenja.

Paun

Raskošan i lep, paun je jedna od onih ptica koja privlači najviše pažnje. Ako ste izabrali ovu pticu, žudite da budete primećeni i da se za vas zna.

Osim što je simbol fizičke lepote i ponosa, za ovu pticu se vezuju i osobine poput duhovnosti i vitalnosti. U nekim kulturama je smatraju besmrtnom. Ukoliko vam je baš ovo omiljena ptica, vi težite tome da vaša dela nadžive vaše fizičko biće, odnosno da ostavite trag za sobom.

Za pauna se može reći i da je simbol integriteta koji nas motiviše da budemo baš to što jesmo, da pokažemo svetu sve svoje talente i svu našu posebnost.

On nas motiviše da verujemo u sebe i onda kada nam „padne“ samopouzdanje i pokazuje nam da je samo put našeg srca jedini ispravan izbor.

Ova ptica nekima može delovati kao nedodirljivi hvalisavac, ali suština je da paun zapravo nosi poruku otvorenog srca. On je i simbol senzualnosti, zavodljivosti, ali i iskonske lepote duše.

Sova

U raznim mitologijama sveta ova ptica nosi različitu simboliku. Ali, ono što joj je kod većine zajedničko jeste da je smatraju starom dušom, koja je sposobna da vidi prošlost i otkrije razne misterije. Ako ste izabrali sovu kao vašu omiljenu pticu vaša duša je stara, a vaše najmoćnije „oružje“ je mudrost.

U grčkoj mitologiji ova ptica je bila verna pratilja i simbol boginje mudrosti i rata Atine, a kako bi jednu od najhrabrijih boginja i onu koja se smatrala posebno pametnom mogla da prati neka druga ptica osim one koja važi za kraljicu mudrosti?

Sova se u rimskoj i slovenskoj mitologiji smatra vesnikom loših vesti, ali joj se njena mudrost i inteligencija i pored toga ne osporavaju.

Ukoliko je ova ptica vaš izbor, vi ste duboko u sebi pesimistični i niste skloni da svet i život posmatrate sa vedrije strane. Međutim, zahvaljujući mudrosti i inteligenciji koje imate, uvek znate da se „izvučete“ iz „teških“ misli. Sova se smatra nekom vrstom vodiča između duhovnog i materijalnog sveta, pa vam je često od pomoći da postignete balans na tim poljima i živite u harmoniji, piše Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.