Testirajte svoj IQ: Da li možete da pronađete sledeći broj u nizu?

Današnji izazov će testirati vaše razmišljanje. Slika na ekranu predstavlja matematičku zagonetku. Na prvi pogled, reći ćete da je lako. Međutim, ne uspevaju svi da pronađu sledeći broj u nizu.

To zahteva veliku koncentraciju i dobro znanje iz matematike. Ako želite da pokažete genijalnost u sebi, odvojite malo vremena i rešite ovu mozgalicu.

Pred vama je slika koja sadrži logički niz brojeva. Cilj je pronaći broj koji nedostaje.

Da biste to uradili, morate pažljivo analizirati svaki broj da biste zaključili vezu između njih. Niste ograničeni vremenom, ali znajte da će genije to učiniti za tren oka.

Postavite se na mesto daleko od ometanja da biste dobili više koncentracije. Ovo će vam pomoći da pronađete rešenje za minimalno vreme. Da li ste spremni za ovaj izazov?

Zašto je dobro rešavati ovakve matematičke mozgalice?

Zagonetke poput ove pomažu u stimulaciji vašeg mozga. Primoravaju vas da radite na svojim kognitivnim sposobnostima i da kritički razmišljate. Ovo vam posebno pomaže u rešavanju malih problema u svakodnevnom životu.

Osim toga, guraju vas da razmišljate kreativno. Tako razvijate nove tehnike za pronalaženje rešenja za određene brige u vašem životu.

Dakle, da li ste spremni da iskoristite te prednosti dok pokušavate da odgonetnete ovu zagonetku? Idite na sledeći pasus da biste potvrdili svoj odgovor.

Rešenje

Sledeći broj u nizu je 117. Ako ste dobro analizirali brojeve na slici, primetili ste da je vezu lako pronaći. To je pojam pariteta.

Za bolje razumevanje, možete pročitati kako se do tačnog rešenja dolazi u nastavku.

Korak po korak objašnjenje:

Logika: – Prvi broj + (2*3) = Sledeći broj pa +(3*4), + (4*5) i tako dalje…

7 + (2 * 3) => 7 + 6 = 13
13 + (3*4) => 13 + 12 = 25
25 + (4*5) => 25 + 20 = 45
45 + (5*6) => 45 + 30 = 75
Dakle, 75 + (6 * 7) = 75 + 42 = 117

Dakle, da li ste dobro shvatili?

Ako ste rešili ovu zagonetku, čestitamo! Vi ste genije. Ne može svako da pronađe tačan odgovor. Ali zahvaljujući vašoj inteligenciji, primetili ste to na prvi pogled.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.