„To je pravo čudo“ – Jednogodišnji dečak preživeo tri dana u divljini

Kenet Hauard bio je gladan, promrzao i dehidrirao je kada su ga pronašli nakon tri dana potrage, prenose mediji.

Spasioci su u sredu čuli njegov plač. Kažu kako je pravo čudo da je preživio tri dana bez hrane, vode i toplote na mestu na kome vrebaju medvedi i kojoti.

Bio je u dosta dobrom stanju kad su ga našli, a odvezli su ga u bolnicu na pregled. Dečaka starog 22 meseca tražili su spasioci, helikopteri, dronovi i policijski psi. Pridružio se i veliki broj lokalnih stanovnika. Nestao u nedelju uveče iz kuće u Kentakiju. Njegovi očajni roditelji su čak ponudili 5000 dolara nagrade onome tko im pronađe sina.

– Bio je napolju s ocem i on je na trenutak otišao iza kuće. Kada se vratio, Keneta više nije bilo. Samo je nestao. To je bila prava noćna mora – kaže član porodice.

U sredu su svi već bili očajni, a onda su dečaka našli nekih 600 metara od kuće. Bio je žedan i tražio je svoje roditelje.

– Tek kada sam video fotografije, rekao sam da je to moje dete. To je bila najbolja stvar koja mi se dogodila u životu – rekao je Hauard za WYMT. Vlasti istražuju celi slučaj, a dečak se oporavlja od ugriza krpelja, dehidracije i otoka.

– On je pravi planinski dečak Kentakija – rekao je jedan službenik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.