Tradicija, zdravlje ili skriveni skandali? Ovo su namirnice koje kraljevi nikad ne bi ni takli sa tanjira!

Ograničenja na kraljevskom meniju! Koje to namirnice ne smeju na sto kraljevske palate i zašto?

U raskošnom svetu kraljevske trpeze, postoje četiri namirnice koje su strogo zabranjene. Iako su uobičajeni sastojci u mnogim kuhinjama širom sveta, kralj Čarls, kraljica Kamila i pokojna kraljica Elizabeta ih izbegavaju.

Bivši kraljevski kuvar, Džon Higins, otkriva zašto je zabranjen luk i beli luk u Bakingemskoj palati. Naime ova zabrana je povezana sa tzv „kraljevskim podrigivanjem“. Ovaj gastronomski tabu ne znači samo izbegavanje neprijatnih mirisa, već i očuvanje kraljevskog dostojanstva tokom svečanih događaja.

Školjke su takođe proterane sa kraljevskog menija, iz straha od potencijalnog trovanja hranom. Ova opreznost rezultirala je odlukom da se ovi plodovi mora zauvek eliminišu iz kraljevskih kuhinja.

Ali možda najzanimljivija zabrana dolazi od kralja Čarlsa, koji je odlučio da se francuska delikatesa foa gra nikada neće naći na kraljevskom stolu. Foa gra se proizvodi od abnormalno uvećane pačje ili guščje jetre zbog bolesti zvane steatoza jetre i prepoznata je kao jedna od najskupljih delikatesa na svetu. Ovo gurmansko jelo, koje je rezultat bolesti jetre poznate kao steatoza jetre, široko je poznato kao jedan od najskupljih delikatesa na svetu. Patke ili guske se prislino hrane i tako im se namerno stvara uvećanje jetre.

Ova odluka doneta je zbog etičkih razloga, podržana pohvalama organizacija za zaštitu životinja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.