U trendu

Tutankamon u Beču

Stanovnici Beča ali i svi ostali moći će da posete izložbu Tutankamonovog blaga koja će u martu biti otvorena u Etnološkom muzeju u Beču.
Priča o otkriću Tutankamonove grobnice verovatno je svima poznata. Čuveni arheolog Hauard Karter otkrio je neverovatno očuvanu grobnicu koja je potom postala svetska senzacija. Jedina grobnica iz tog perioda egipatske istorije pronađena je nataknuta i puna neverovatnog blaga. Ovo je takođe bilo i prvo veliko otkriće u vremenu olakšane svetske komunikacije, što je, uz glasine o misterioznom prokletstvu, učinilo Tutankamona najpopularnijim egipatskim faraonom. Na izložbi ćete moći da saznate više o njegovom životu, njegovoj smrti i drevnim prokletstvima koja su oblikovala kraljev svet.
Još od otkrića njegove grobnice 1922. godine, Tutankamon je intrigirao ljude širom naše planete. S njim je sahranjeno i blago koje se ne može ni zamisliti. Njegova grobnica sadrži najlepše dragocenosti zlatnog doba faraona i tako nam omogućava da zavirimo u prošlost. Tutankamonovu grobnicu i njeno neverovatno blago videli su milioni posetilaca širom sveta. Sada, Tutankamonovo blago prvi put posećuje Austriju, dajući retku priliku za učenje iz prve ruke o životu i magiji ovog drevnog monarha.
Šta sve ova izložba uključuje? Oko 150 eksponata iz grobnice Tutankamona i drugih vladara iz Doline kraljeva. Kraljeva posmrtna maska nije uključena u izložbu, jer nije dopušteno da se ona iznosi iz Egipta.
Većina eksponata na ovoj izložbi nikada ranije nije bila izlagana izvan granica Egipta. Stoga ne propustite ovu jedinstvenu priliku. Karte možete već sada rezervisati na sajtu muzeja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar